Inlog formulier
Windows 7: een woordje uitleg

Windows 7: overstappen?

Computerproblemen?

Vind de oplossing:

Omschrijving probleem:

 

Computerproblemen - Laatst bekeken:

  1. Hoe een systeemherstelschijf maken? (625 keer bekeken)
  2. Wat is een herstelpunt? (825 keer bekeken)
  3. Hoe een programma ontkoppelen van of vastmaken aan de taakbalk? (772 keer bekeken)

Hoe systeemherstel inschakelen?

Druk dit artikel afStuur dit artikel door

Door systeemherstel slim in te stellen, kan u zich veel kopzorgen besparen.  Wanneer Systeemherstel is ingesteld, kan u in geval van ernstige problemen uw computer terug naar een vorige toestand brengen.

Om Systeemherstel in te schakelen, opent u het Configuratiescherm en klikt u daar op 'Systeem en beveiliging' .  Daarna klikt u op het onderdeel 'Systeem'.  Kies in het linker deel van het venster voor 'Systeembeveiliging'.

Het dialoogvenster 'Systeemeigenschappen' opent nu met het tabblad 'Systeembeveiliging' geselecteerd.  Selecteer hier het station waarvoor u het systeemherstel wenst in te schakelen.

Wanneer u de gewenste schijf of station heeft geselecteerd, klikt u op de knop 'Configureren...' om Windows aan te geven dat we gebruik wensten te maken van deze functie. 

In het dialoogvenster dat nu verschijnt, kunnen we kiezen wat we wensen te beveiligen met behulp van Systeemherstel.  U heeft de keuze om in geval van nood alleen vorige versies van bestanden terug te zetten of ook systeeminstellingen terug te zetten.  De laatste optie neemt het meeste schijfruimte in beslag maar kan u in geval van problemen met Windows beter uit de nood helpen. Eigenaardig is dat we geen optie krijgen om enkel systeeminstellingen te herstellen.

Een laatste instelling die we moeten maken, is de schijfruimte die Windows in beslag mag nemen voor Systeemherstel.  Stel de gewenste ruimte in door de schuiver naar rechts te bewegen.

Door op OK te klikken, zal Windows de ingestelde schijruimte reserveren en de gewenste gegevens veilig stellen.

Wanneer u een foutmelding krijgt nadat u op OK klikte, bekijk dan dit artikel over systeembeveiliging.


Was deze informatie nuttig? Neen Een beetje Ja
 

Computerweetjes


In de kantlijnCijfers

Aantal unieke bezoeken: 287254
Besturingssysteem:
Browser: 2.0
Ip adres: 54.82.66.236
Laatste raadpleging DB:
01/09/2014 15:25